Accu Tips

Hoe auto batterij vervangen?

Het is een vraag die ons wel vaker gesteld is door onze klanten. Om hieraan tegemoet te komen hebben wij een korte video gemaakt die alle basis handelingen chronologisch overloopt bij het vervangen van de accu of batterij. Merk op, iedere auto heeft zijn eigen specifieke technische - en veiligheidsvoorschriften bij het vervangen van de batterij. Raadpleeg steeds het instuctieboekje vooraleer u van start gaat! 

Een moderne start-stop autobatterij doet meer dan enkel de wagen starten! 

Het klimaatdebat en de nood aan zuinigere auto's zorgen ervoor dat auto's steeds inventiever omgaan met het produceren en verbruiken van energie. De batterij is hierin een cruciale schakel, start-stop batterijen zorgen niet enkel voor het starten van de wagen, maar voorzien alle elektrische verbruikers van voldoende stroom. Zelfs het opslaan van remenergie behoort vaker tot één van zijn kerntaken.

Verleng de levensduur van uw auto batterij of accu! 

Extreme temperaturen (zowel koud als warm) vragen heel veel energie van de batterij. Wees daarom zuinig met uw energie. Laat daarom uw koplampen niet nodeloos branden, start de wagen met gedoofde koplampen en wacht met het inschakelen van de ontdooiingsfunctie en verwarming van de auto. Rijdt u vooral korte afstanden? Wees u er dan van bewust dat de batterij nooit volledig opgeladen wordt. Een te diepe ontlading van de batterij resulteert steeds in een niet of moeilijk startende wagen...